ROCKTHERAPY 2014

Letošní 6. ročník charitativního Festivalu Rocktherapy 2014 – „na pomoc lidem s diabetes mellitus"se konal 30.8. 2014 v areálu letního kina v Orlové. Pro letošní ročník jsme zvolili jako úvodní téma cukrovku .

Na akci přišlo více než 2 tisíce příznivců rockové hudby, kteří podpořili v rámci veřejné sbírky tři pacienty Nemocnic v Orlové, Karviné a Havířově - paní Emma Zrubeczová, Libor Babušek, Josef Adámek.

Celkem se vybralo 90.048 Kč, a byla tak překonána rekordní částka loňského ročníku a symbolický šek byl předán Tvářím projektu na závěr festivalu. K fyzickému předání finančního obnosu Tvářím projektu dojde v úterý 9.9. 2014 v 11 hod.

Na akci vystoupilo 10 kapel, které zahrály za ponížený honorář. Hlavní hvězdou byla skupina Kreyson s Láďou Křížkem. Rovněž proběhl 3. Ročník MISS Rocktherapy a návštěvníci festivalu měli možnost nechat si změřit hladinu cukru v krvi. Akce splnila svůj účel, podařilo se zorganizovat velkou celoměstskou akci s charitativním zaměřením, která již má svou tradici. Přišla nás podpořit široká veřejnost nejen z Orlové, ale i z okolních měst a obcí.

Akci, za podpory sponzorů, pořádal Dům kultury města Orlové spolu s Ivanem Jekielkem a již připravujeme další ročník. Sponzorům a mediálním partnerům děkujeme a věříme, že nás podpoří i v příštím roce.


DATUM LETOŠNÍHO ROCKTHERAPY FESTIVALU - 30. 8. 2014

6. ročník rockového festivalu ROCKTHERAPY 2014 nese podnadpis:
na pomoc lidem s diabetes mellitus.



Tvářemi projektu se tentokrát stali:



1. Emma ZRUBECZOVÁ z Orlové, věk 71 let
Diagnóza: diabetes, dna, vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol
Záliby: ruční práce, většinu času věnuje péči o svého nemocného syna
Ráda by účastí na festivalu pomohla s osvětou.



2. Josef ADÁMEK z Karviné, věk 61
Diagnóza: nevidomý, diabetes, postižení cév dolních končetin
Záliby: založil Nadaci Dítě a ovzduší, zasvětil život práci s dětmi,
práce s internetem, hudba
Výtěžek by použil na zakoupení lepší slepecké navigace, glukometru nebo mobilního telefonu pro nevidomé.



3. Libor BABUŠEK z Havířova, věk 49 let
Dignóza: diabetes
Záliby: hudba, rekreačně šachy,cestování, kultura
Rád by poznával zajímavá místa nejen v ČR, ale i v zahraničí.


Hledáme zájemce a dobrovolníky na pomoc při letošním ročníku Rocktherapy.

Zájemci pište a posílejte svůj kontakt na: jeki@ahard.cz 

Těšíme se na spolupráci.


NOVÝ VIDEOKLIP AHARDU

 


Hlasování o kapelu, která bude festival zahajovat.

AJDONTKER - http://bandzone.cz/ajdontker
ILL CROV - www.illcrow.wz.cz
BLACKSHARD - www.blackshard.cz


Výsledky hlasování:

1. BLACKSHARD - 193 hlasů
2. AJDONTKER - 113 hlasů
3. ILL CROV - 16 hlasů

Vítězem je BLACKSHARD, gratulujeme!


Oficiciálním pivem festivalu je pivo RADAS



Opět hledáme dívky pro již třetí ročník MISS Rocktherapy !!
Zajímavé ceny na Vás děvčata zase čekají !!!!
Info a přihlášky na: jeki@ahard.cz


AKCE „Cukr za cukr“

Ta spočívá v tom, že pokud návštěvníci festivalu s sebou přinesou cukr v jakékoliv podobě (kostka, sáček…), budou si moci bezplatně přímo v areálu letního kina, nechat změřit hladinu cukru v krvi.


Láďa Křížek a Kreyson vydávají po 18 letech nové album

NÁVRAT KRÁLE

Po18 ti letech od poslední studiové nahrávky Ladislava Křížka a jeho kapely Kreyson, fanoušci očekávají novou desku. Kapela ve složení Ladislav Křížek, Luděk Adámek – basová kytara, Peter Boška a Radek Kroc– kytary a Michal Daněk - bicí natočila nové CD ve Švédsku!

Mix a mastering měl pod kontrolou přímo Andy La Rocqua, dvorní kytarista, skladatel a producent legendárního Kinga Daimonda. Obal a booklet namaloval Mark Wilkinson.

Mark Wilkinson  (Velká Británie) maluje obaly, booklety a palkáty pro  kapely jako Iron Maiden, Judas Priest, Bon Jovi, Marilllion a další. Od října2013 k těmto jménům bude přiřazen také obal a booklet kapely Kreyson!Obrazy Marka Wilkinsona byly také vybrány pro "Nejlepší britskou výstavy“ v Royal College of Art před několika lety a Mark vystavoval také v Dánsku, Německu, Švýcarsku, Norsku, Španělsku, Itálii, Skotsku aUSA. 

Kreysonje první kapela v České republice, která pracuje s tímto světovým malířem. Je zřejmé, že nová nahrávka, která vznikla v legendárním studiu ve Švédsku a navíc s obalem od světového malíře Marka Wilkinsona nemá v naší zemí obdoby. Spojením těchto dvou osobností - Andy LaRocqua a Marka Wilkinsona - se Kreyson dotýká heavy metalového nebe!